• Voor ouders

Voor ouders en verzorgers

Lees voor

Heeft uw kind TOS?

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben moeite om taal te begrijpen en te gebruiken. Wanneer een kind worstelt met taal, is het goed om snel te onderzoeken of er sprake is van TOS. Ontdek hoe Auris uw kind kan ondersteunen met onderzoek, zorg en onderwijs. Passend bij wat nodig is, want elke leeftijd vraagt om een eigen aanpak. Kijk ook eens op www.allesovertos.nl. Hier leest u informatie over TOS en ook ervaringsverhalen. Of vul de vragenlijst in voor de signalering van taalproblemen bij kinderen van 1 tot 6 jaar.
TOS 0-4 jaar

TOS 0-4 jaar

Taal ontdekken en ontwikkelen met een TOS.

Lees meer
TOS 5-12 jaar

TOS 5-12 jaar

Leren lezen en meedoen op school met een TOS.

Lees meer
TOS 12+

TOS 12+

Voortgezet onderwijs of aan het werk met een TOS.

Lees meer

Moeite met horen

Dove en slechthorende kinderen hebben moeite met leren praten, omdat ze de gesproken taal om hen heen niet goed kunnen volgen. Zo krijgen ze snel een achterstand bij het leren van taal. Daarom is het belangrijk om snel in actie te komen. Auris helpt met passend onderwijs en de juiste zorg.  
Doof of slechthorend 0-4 jaar

Doof of slechthorend 0-4 jaar

Gehooronderzoek en hulp bij taalontwikkeling

Lees meer
Doof of slechthorend 5-12 jaar

Doof of slechthorend 5-12 jaar

De juiste zorg en passend onderwijs voor uw kind

Lees meer
Doof of slechthorend 12+

Doof of slechthorend 12+

Ondersteuning voor dove en slechthorende jongeren.

Lees meer
Informatie over aanmelding en behandeling

Informatie over aanmelding en behandeling

We laten zien welke stappen er zijn van aanmelding tot aan behandeling. En welke vormen van behandeling we bij Auris aanbieden.

Meer weten
Cursussen voor ouders/verzorgers en kinderen

Cursussen voor ouders/verzorgers en kinderen

Bij Auris kunt u ook terecht voor verschillende cursussen. U krijgt dan praktische handvatten die u direct thuis kunt toepassen. Zo kunt u uw kind met TOS of een gehoorbeperking nog beter ondersteunen en helpt u de communicatie tussen jullie te verbeteren. Zo zijn er cursussen waarbij u zelf ervaart hoe het is om TOS of gehoorverlies te hebben. Ook zijn er verschillende trainingen om gebarentaal te leren.

Kinderen kunnen ook een cursus bij Auris volgen. Deze wordt vaak in overleg met de ambulant dienstverlener uitgekozen. De cursus kan ook een onderdeel zijn van het onderwijsarrangement.

Cursussen voor ouders Cursussen voor kinderen

Vragen?

Heeft u een vraag over TOS, Doof- of slechthorendheid, passend onderwijs of cursussen, dan kunt u die direct stellen aan een van onze experts.