TOS 5-12 jaar

Uw kind gaat naar school en wil graag actief meedoen in de klas. Soms gaat dat niet zo makkelijk. Bijvoorbeeld omdat uw kind niet hoort wat andere kinderen zeggen. Of omdat uw kind niet begrijpt wat de leraar bedoelt. Auris zorgt ervoor dat uw kind de lessen goed kan volgen en zich weer prettig voelt op school.

Lees voor

Taalontwikkelingsstoornis en school

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben moeite met taal. Ze hebben problemen met spreken en het begrijpen van taal. Ook hebben deze kinderen een kleinere woordenschat. Dan wordt het moeilijk om een opdracht van de leraar uit te voeren.

Uw kind kan daar erg onzeker van worden. Het kan zich terugtrekken. Of  juist agressief worden, omdat de taalproblemen het moeilijk maken om met klasgenootjes om te gaan. Bespreek dit dan met de leraar of intern begeleider van uw kind. Zij kunnen uw kind aanmelden bij Auris.

Is er meer nodig?

Als ouder weet u soms niet meer wat u kunt doen om te helpen. Daarom biedt Auris extra ondersteuning in het gezin. En in Amersfoort, Haarlem, Leiden, Bergen op Zoom, Tilburg en Goes biedt Auris ook naschoolse behandeling. Voor leerlingen die het nodig hebben, is er een krachttraining beschikbaar.

Auris helpt verder

Auris helpt verder

Auris onderzoekt, behandelt, ondersteunt en geeft onderwijs. In onze dienstverlening zoeken we altijd de verbinding met de familie en andere betrokkenen. Zo krijgt uw kind de best passende ondersteuning.

Meer lezen over hoe wij u en uw kind kunnen begeleiden? Op onze pagina Diensten vindt u een overzicht.

Auris diensten

Aanmelden

Auris biedt extra ondersteuning in het gezin of op school. Meld uw kind hier aan voor behandeling in het gezin of voor een krachttraining.

Aanmelden