• Onze missie

Onze missie

Als je doof of slechthorend bent, heeft dat invloed op wie je bent. En op je rol in de samenleving. Hetzelfde geldt als je een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebt. Wanneer jij of je omgeving daardoor hinder ervaart, kun je bij Auris terecht. Onze medewerkers zijn experts in horen, spreken en taal. Samen zorgen wij dat jij je optimaal ontwikkelt. Zo kan jij effectief meedoen aan de samenleving.

Auris experts
Lees voor
Onze visie

Onze visie

Wij sluiten aan bij jouw vraag over taal, spreken en horen. Om te zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt, krijg je bij Auris wat je daarvoor nodig hebt. Dit doen we met:

  • diagnose;
  • behandeling;
  • dienstverlening en
  • onderwijs.

Ons aanbod is specialistisch, op maat, doelgericht en effectief. En als het noodzakelijk is, bieden wij dit aan op een van de Auris behandel- of onderwijslocaties.

Bekijk onze diensten

Onze 3 kernwaarden

Samen

Samen

Jij wilt effectief meedoen in de samenleving. Auris helpt. We begrijpen wat het betekent om doof of slechthorend te zijn of TOS te hebben. En welke invloed dit heeft op je omgeving. Samen met je familie, begeleiders en leraren zorgen we dat jij het beste uit jezelf haalt.

Zorgvuldig

Zorgvuldig

De experts van Auris bieden jou specialistische begeleiding. Persoonlijk en doelgericht. Met bewezen effectieve methoden, die wij en anderen wetenschappelijk hebben onderzocht. We werken continu aan de verbetering en vernieuwing van onze expertise en ons aanbod.

Slagvaardig

Slagvaardig

Jij wilt stappen zetten die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld naar regulier onderwijs of werk. De specialisten van Auris helpen je daarbij. Zij leggen de lat hoog en denken in kansen. Uitdagingen gaan ze niet uit de weg. Aan de andere kant: fouten maken mag, want daar leer je van.

Onze ambitie voor 2022

Onze ambitie voor 2022

De hierboven genoemde missie, visie en kernwaarden geven onze richting aan. Hiermee verwoorden we een stevige ambitie voor 2022. Om dit concreet vorm te geven, hebben we zeven strategische doelen bepaald. Deze doelen zorgen voor de beweging die nodig is om Auris verder te ontwikkelen als expertiseorganisatie voor zorg en onderwijs.

Benieuwd naar onze zeven strategische doelen voor 2022? Download hieronder de hand-out.

Download de hand-out (pdf)
Onze Raad van Bestuur

Onze Raad van Bestuur

Hermien Hendrikx, voorzitter Raad van Bestuur
Werkzaam bij Auris vanaf 1 december 2017

Tijs van der Wielen, lid Raad van Bestuur
Werkzaam bij Auris vanaf 1 september 2017

Secretaris Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur wordt bijgestaan door de secretaris Raad van Bestuur.
Deze functie wordt vervuld door Viola Poppe.

 

Onze Raad van Toezicht Onze directeuren en hoofden
Onze partners

Onze partners

Auris werkt samen met een groot aantal partners. Denk bijvoorbeeld aan scholen, logopediepraktijken, wijkteams, fysiotherapeuten, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, huisartsen, KNO-artsen, GGMD’s, consultatiebureaus, NSDSK, Pento en gemeenten. Bovendien werken wij samen met collega-organisaties Koninklijke Kentalis, VierTaal en Vitus-Zuid.

Samen maken wij het verschil voor mensen die doof of slechthorend zijn of TOS hebben. Ons gezamenlijke doel is hen zo goed mogelijk begeleiden en onderwijs bieden.

Medezeggenschap

Medezeggenschap

Onze medezeggenschap is zo ingericht dat de inbreng van medewerkers, ouders, leerlingen en cliënten de kwaliteit op de besluitvorming vergroot. Binnen Auris kennen we de volgende medezeggenschapsorganen:

  • de Medezeggenschapsraad (MR) voor Auris Onderwijs met deelraden voor iedere regio en een deelraad voor de medewerkers van de Auris Ondersteunende Diensten.
  • de Ondernemingsraad (OR) voor medewerkers binnen Auris Zorg en een onderdeelcommissie voor iedere regio.
  • de Cliëntenraad voor de cliënten die gebruik maken van de diensten binnen Auris Zorg.
Lees meer
ANBI status

ANBI status

Auris heeft de ANBI status. Dat betekent dat Auris de status heeft van een Algemeen Nut Beogende Instelling. Daardoor geldt Auris voor de Belastingdienst als een goed doel. Klik verder voor alle ANBI-gegevens.

Gegevens ANBI status
Belangrijke bedrijfsdocumenten

Belangrijke bedrijfsdocumenten

Op deze pagina vindt u onder andere onze jaarverslagen, inkoopvoorwaarden en een organogram.

Lees meer
Werken bij Auris

Werken bij Auris

Bij Auris werken onze collega’s als expert op het gebied van spraak, taal of gehoor. Op zoek naar een vacature die bij jou past? Kijk dan op website werken bij Auris. Staan er geen passende vacatures bij, stuur dan een open sollicitatie. Wij hebben ook stageplaatsen voor studenten.
Ben je bachelor of masterstudent en zoek je een plek om je (afstudeer)onderzoek te doen? Lees dan meer over onze onderzoeksprojecten.

Vacatures
Een cursus of training volgen

Een cursus of training volgen

Bij Auris kunt u een cursus of training volgen. Bekijk ons aanbod in de Auris webshop. Ook bieden we in de webshop boeken, magazines, posters, lesmateriaal, dvd’s en de Tas vol taal aan.

webshop