TOS 0-4 jaar

Peuters en kleuters ontdekken hoe ze met taal iets duidelijk kunnen maken. Soms gaat dat niet vanzelf. Dan is het belangrijk om ze zo vroeg mogelijk te ondersteunen. Onze specialisten van het Audiologisch Centrum onderzoeken of uw kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Daarna ontvangt u een passend advies.

Lees voor

Wat is een taalontwikkelingsstoornis?

Kinderen met een TOS hebben moeite om taal te begrijpen en te gebruiken. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld:

  • ze vinden het moeilijk om woorden en klanken te onthouden;
  • ze maken korte zinnetjes;
  • ze zijn niet goed te verstaan;
  • en/of ze plaatsen de woorden in een zin in de verkeerde volgorde.

Maakt u zich zorgen?

Herkent u een of meerdere van bovenstaande kenmerken? En maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts of specialist. Zij kunnen u doorverwijzen voor een onderzoek bij een Audiologisch Centrum in de buurt.

Heeft uw huisarts of specialist uw kind doorverwezen naar Auris? Dan hoeft u nu verder niets te doen. U ontvangt automatisch bericht van ons Audiologisch Centrum.

Auris helpt verder

Auris helpt verder

Auris onderzoekt, behandelt, ondersteunt en geeft onderwijs. In onze dienstverlening zoeken we altijd de verbinding met de familie en andere betrokkenen. Zo krijgt uw kind de best passende ondersteuning.

Meer lezen over hoe wij u en uw kind kunnen begeleiden? Op onze pagina Diensten vindt u een overzicht.

 

 

Auris diensten

Aanmelden TOS-onderzoek

Heeft u een verwijsbrief ontvangen? Meld uw kind dan zelf  aan voor onderzoek bij ons Audiologisch Centrum.

Aanmelden