TOS 0-4 jaar

Peuters en kleuters ontdekken hoe ze met taal iets duidelijk kunnen maken. Soms gaat dat niet vanzelf. Dan is het belangrijk om ze zo vroeg mogelijk te ondersteunen. Onze specialisten van het Audiologisch Centrum onderzoeken of uw kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Daarna ontvangt u een passend advies.

Lees voor

Wat is een taalontwikkelingsstoornis?

Kinderen met een TOS hebben moeite om taal te begrijpen en te gebruiken. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld:

  • ze vinden het moeilijk om woorden en klanken te onthouden;
  • ze maken korte zinnetjes;
  • ze zijn niet goed te verstaan;
  • en/of ze plaatsen de woorden in een zin in de verkeerde volgorde.

Maakt u zich zorgen?

Herkent u een of meerdere van bovenstaande kenmerken? En maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts of specialist. Zij kunnen u doorverwijzen voor een onderzoek bij een Audiologisch Centrum in de buurt.

Heeft uw huisarts of specialist uw kind doorverwezen naar Auris? Dan hoeft u nu verder niets te doen. U ontvangt automatisch bericht van ons Audiologisch Centrum.

Auris helpt verder

Auris helpt verder

Auris onderzoekt, behandelt, ondersteunt en geeft onderwijs. In onze dienstverlening zoeken we altijd de verbinding met de familie en andere betrokkenen. Zo krijgt uw kind de best passende ondersteuning.

Meer lezen over hoe wij u en uw kind kunnen begeleiden? Op onze pagina Diensten vindt u een overzicht.

 

 

Auris diensten
Consultatie & advies

Consultatie & advies

Goed om voor u als ouder om te weten en eventueel te bespreken op de peuterspeelzaal of kinderopvang. Medewerkers van peuterspeelzalen en kinderopvangcentra die vragen hebben over een kind met taal- en/of spraakproblemen of een auditieve beperking kunnen bij ons één consultatiebezoek aanvragen. De medewerker van Auris observeert uw kind dan in de groep. De bevindingen, het advies en eventuele behandeling worden met de groepsleiding en de ouders besproken. De groepsleiding vult het aanmeldformulier in overleg met de ouders in. Zodra wij de gegevens binnen hebben, nemen wij contact op.

Aanmelden C&A

Aanmelden TOS-onderzoek

Heeft u een verwijsbrief ontvangen? Meld uw kind dan zelf  aan voor onderzoek bij ons Audiologisch Centrum.

Aanmelden