Behandelgroep voor dove en slechthorende kinderen

Soms is er (tijdelijk) meer intensieve zorg nodig. Dan kan een kind terecht op een van onze behandelgroepen. De Auris behandelgroep voor dove en slechthorende kinderen is voor kinderen van 1 tot 5 jaar die doof of slechthorend zijn.

Lees voor

Auris behandelgroep voor kinderen die doof of slechthorend zijn

Wanneer er (tijdelijk) meer intensieve zorg nodig is, kan een doof of slechthorend kind terecht op een van onze speciale behandelgroepen. Deze Auris behandelgroep is er voor kinderen van 1 tot 5 jaar die doof of slechthorend zijn. De behandelgroep lijkt in veel opzichten op een gewone peuterspeelzaal. Maar bij in deze groep draait alles om taal. Wij doen bijvoorbeeld veel taalactiviteiten  met de kinderen.

Taal centraal

In de behandelgroep werken wij spelenderwijs aan de taalontwikkeling.  De hele dag staat taal centraal in de behandelgroep. Het spreken wordt ondersteund door gebaren. En bovendien maken we gebruik van Nederlandse Gebarentaal (NGT). Veel kinderen in de behandelgroep zijn visueel sterk.  Daarom werken we ook veel met foto’s en plaatjes.

Hoe werkt het

Wij werken altijd met een behandelplan gebaseerd op ontwikkel-leerlijnen. Op de groep werken we ook aan de motorische ontwikkeling, spelontwikkeling en sociaalemotionele ontwikkeling. Bij de behandeling zijn daarom verschillende (vak)specialisten betrokken. De behandelaars op de groep natuurlijk. Maar vaak ook een logopedist, een gebarendocent, een kinderoefentherapeut en een ouderbegeleider. Die laatste is zeker belangrijk, want ook ouders worden betrokken bij de behandeling.

Op een groep zitten ongeveer acht kinderen bij elkaar in de leeftijd van één tot vijf jaar. Daardoor is er veel aandacht voor ieder kind in de groep.

Meer over onze ontwikkel-leerlijnen kun je lezen in het magazine ‘Van nul tot taal’.

Voor wie

Deze behandelgroepen zijn er voor kinderen van 1 tot 5 jaar die doof of slechthorend zijn. Voor een plek op de groep is een verwijsbrief van een audioloog of medisch specialist nodig.

Aanmelden onderzoek

Heeft u een kind dat mogelijk ondersteuning van Auris nodig heeft? Of wilt u weten of een kind naar onze behandelgroep kan? Vul het aanmeldformulier in.

Aanmelden

Interessante documenten