• Nieuws
  • Auris blijft tweetalig onderwijs aanbieden voor DSH-leerlingen

Auris blijft tweetalig onderwijs aanbieden voor DSH-leerlingen

Begin dit jaar heeft Auris bekendgemaakt dat zij haar voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaat omvormen. Hierdoor gaan de drie vso-locaties in Goes, Rotterdam en Leiden op termijn sluiten. Auris blijft wel bimodaal tweetalig onderwijs aanbieden voor dove en slechthorende (DSH) leerlingen. Ook na de sluiting van de drie vso- locaties.

Lees voor

16 oktober 2024

Tweetalig onderwijs voor DSH-leerlingen blijft

Voor DSH-leerlingen blijft Auris bimodaal tweetalig onderwijs bieden (les in Nederlandse Gebarentaal en Nederlands gesproken taal). Ook in de 12+ leeftijd. Dit zal voorlopig in een vorm van voortgezet speciaal onderwijs zijn. Omdat we niet in het huidige pand in Rotterdam kunnen blijven, zoeken we naar een nieuwe locatie. We zijn daarover in gesprek.

We blijven voor DSH-leerlingen die afhankelijk zijn van bimodaal tweetalig onderwijs, vervolgonderwijs (Praktijkonderwijs en VMBO) aanbieden in de regio Rotterdam. Dit onderwijs bieden we aan in de vorm van een school-in-school constructie op een passende locatie. Dit is een overgangsscenario. DSH-leerlingen van de Auris Colleges Goes en Leiden kunnen hier ook gebruik van maken als zij daarvoor in aanmerking komen.

Landelijk aanbod

Auris zet zich in om een landelijk dekkend bimodaal tweetalig aanbod voor DSH-leerlingen te bieden, met passend onderwijs en de juiste ondersteuning. We onderzoeken we hoe we dat het beste kunnen doen. Daarbij gebruiken we de laatste inzichten. We zijn en blijven in contact met de doelgroep vertegenwoordigende organisaties.

Het uitgangspunt van Auris is en blijft dat alle leerlingen de best passende ondersteuning krijgen, ook na de sluiting van onze vso-locaties. Zo kunnen zij zich optimaal ontwikkelen en meedoen aan de samenleving.

Meer informatie

Meer informatie over de veranderingen in ons vso kunt u vinden op onze webpagina: Auris veranderingen vso. Voor vragen kunt u contact opnemen met Koninklijke Auris Groep via telefoonnummer: 06-48458226 of stuur een bericht naar: vragenvso@auris.nl.