Nu ook VR-beleving voor ouders

Auris ontwikkelde niet alleen VR-filmpjes voor professionals in het onderwijs, maar presenteerde vandaag ook vier nieuwe filmpjes voor de Zorg. Kirsten van Os en Sarah van Leeuwen lieten onze ambulante behandelaren zien hoe ze met deze VR-filmpjes voor TOS en doof- en slechthorendheid (DSH) de gezinnen thuis nog beter kunnen helpen. Met de VR-filmpjes ervaren de ouders hoe het is voor hun kind om TOS te hebben of doof of slechthorend te zijn. De VR-brillen van Auris zijn beschikbaar voor iedereen die werkt binnen cluster 2.

Lees voor

7 november 2023

De filmpjes gaan over kinderen van 3 tot 14 jaar en hoe zij thuis bepaalde situaties beleven. Hoe is het voor een kind met TOS dat net thuiskomt van school als er bezoek is? Wat gaat er om in het hoofd van een doof of slechthorend kind als er iets aan hem wordt gevraagd terwijl het koffiezetapparaat staat te pruttelen? Kan zij alles volgen wat er wordt gezegd terwijl de tv aan staat Wat kan een kind met TOS denken als tijdens een gesprek wordt gezegd: hij lijkt als twee druppels water op zijn vader? Allerlei praktijksituaties komen voorbij, zodat de ouder zich bewuster kan worden van de beleving van het kind.

De ambulant begeleider neemt de VR-bril mee voor de ouder. Als de ouder het filmpje heeft gezien, bespreken ze de filmpjes met ‘kijkvragen’. Zo kan worden ingezoomd  op de specifieke situatie van het kind en zijn omgeving.

Lees alles over de VR-bril en hoe het werkt op Virtual Reality – Auris

Wil je ook werken met een VR-bril van Auris? Neem contact op met vr@auris.nl