• Nieuws
  • Nu ook naschoolse behandelgroep in Goes

Nu ook naschoolse behandelgroep in Goes

Goes heeft nu ook een Auris STAP-groep, de naschoolse behandelgroep is half februari van start gegaan. Op deze groep komen kinderen tussen de 5 en 9 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Zij krijgen spelenderwijs taalaanbod.

Lees voor

6 maart 2023

Goes heeft nu ook een Auris STAP-groep, de naschoolse behandelgroep is half februari van start gegaan. Op deze groep komen kinderen tussen de 5 en 9 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Zij krijgen spelenderwijs taalaanbod. Aan de hand van alledaagse situaties wordt gewerkt aan de taalontwikkeling van de kinderen. Zo leren de kinderen zich goed redden in het contact met anderen. De groep bestaat uit maximaal acht kinderen. De kinderen komen op dinsdag en woensdag na school naar de groep. STAP is te vinden aan de Voorstad in Goes, waar ook andere diensten van Auris zitten.

Waarom een STAP groep?

Soms kan een kind dat doof of slechthorend is, of een taalontwikkelingsstoornis heeft, ook hulp gebruiken met sociaal-emotionele ontwikkeling. Spelen en voor jezelf opkomen is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Om daarbij geholpen te worden, kan je kind terecht bij de naschoolse behandelgroep STAP. Ook wordt er op een speelse manier gewerkt aan sociale vaardigheden, samen spelen, zelfredzaamheid, motoriek en zelfvertrouwen en taal- en communicatiegedrag.

Waar en hoe?

Auris heeft ook STAP behandelgroepen in Amersfoort en Bergen op Zoom. In Haarlem en Tilburg zijn groepen in oprichting. De leeftijden van de kinderen verschillen per behandelgroep. De kinderen kunnen op een STAP groep terecht na een verwijzing van jeugdarts of huisarts.