• Nieuws
  • Taal en klanken automatisch analyseren voor logopedistenen en linguïsten

Taal en klanken automatisch analyseren voor logopedistenen en linguïsten

De online Klank Analyse Tool (KAT) helpt logopedisten en linguïsten om automatisch benoemtaken of spontane taal van kinderen te analyseren. Met de KAT is het maken van een fonologische analyse gemakkelijk(er). 

Lees voor

11 september 2023

De online Klank Analyse Tool (KAT) helpt logopedisten en linguïsten om automatisch benoemtaken of spontane taal van kinderen te analyseren. Met de KAT is het maken van een fonologische analyse gemakkelijk(er). Koninklijke Auris Groep ontwikkelde de KAT samen met ITSLanguage. Deze innovatieve tool was tot voor kort alleen voor logopedisten van Auris te gebruiken. Sinds deze maand is de tool via ITSLanguage ook beschikbaar voor alle logopedisten. ITSLanguage, onderdeel van D-Centralize, en Auris ondertekenden onlangs de overeenkomst voor de overdracht van KAT.

Auris wil onderwijs- en zorgprofessionals zo goed mogelijk ondersteunen in hun werk met innovatieve technologische oplossingen. Daarom zoekt Auris de samenwerking met o.a. onderzoeksinstellingen en technologiebedrijven, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van applicaties voor het analyseren van klanken, woordenschat en grammatica. Meer weten over onze innovaties of over de KAT? Kijk op auris.nl/innovatie of op kat.itslanguage.nl

Via deze link kun je de video bekijken.