• Nieuws
  • Online lespakket genomineerd voor Siméa innovatieprijs 2020

Online lespakket genomineerd voor Siméa innovatieprijs 2020

Lees voor

25 mei 2021

Het online lespakket NGT + CIDS (Culturele vorming en Identiteit voor Doven en Slechthorenden) van Auris is genomineerd voor de Siméa Innovatieprijs 2020. De lessen brengen D/SH leerlingen in het regulier onderwijs in contact met elkaar en helpt ze om een gebarentolk beter te kunnen volgen. Een ‘live’ online lespakket met een dove docent bestond nog niet.

Verbinding

Corine Brandwijk en Belinda van der Aa van de Auris Dr. M. Polanoschool ontwikkelden het online lespakket voor dove en slechthorende leerlingen in het regulier onderwijs. De lessen voorzien in de behoefte om de woordenschat van deze D/SH leerlingen te laten meegroeien met het Nederlands op school, zij krijgen daar immers geen NGT lessen. Daardoor kunnen zij de NGT tolk soms moeilijk volgen. Ook voelen de leerlingen zich vaak anders dan hun horende klasgenoten. Tijdens tien online bijeenkomsten komen D/SH leerlingen niet alleen in contact met een docent NGT, maar leren ze ook elkaar kennen.

Prijsuitreiking

Wie wil stemmen voor de Siméa Innovatieprijs kan dit doen op 1 juni 2021 tijdens de online talkshow “Hoe is het voor jou?” van Partners in Verstaan. Tijdens de talkshow spreken deskundigen met elkaar over de emoties die ouders ervaren als zij een kind krijgen met een beperking. En hoe professionals rekening hiermee kunnen houden en aandacht aan kunnen besteden. Aanmelden voor dit congres kan via de website van Siméa.