• Nieuws
  • Nu ook naschoolse behandelgroep van Auris in Haarlem

Nu ook naschoolse behandelgroep van Auris in Haarlem

Haarlem heeft nu ook een Auris STAP-groep, deze naschoolse behandelgroep is 13 juni van start gegaan. In Tilburg begint een STAP-groep op 22 juni. Op deze groep komen kinderen tussen de 6 en 10 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Zij krijgen spelenderwijs taalaanbod.

Lees voor

12 juni 2023

Haarlem en Tilburg hebben nu ook een Auris STAP-groep. De naschoolse behandelgroepen zijn in juni van start gegaan. Op de STAP-groep wordt gericht gewerkt aan de sociale-emotionele ontwikkeling. Op de groep komen kinderen tussen de 6 en 10 jaar met een taalontwikkelingsstoornis. Zij krijgen spelenderwijs taalaanbod en werken aan de hand van alledaagse situaties aan hun persoonlijke doelen gericht op sociale redzaamheid. Zo leren de kinderen zich goed redden in het contact met anderen. De groep bestaat uit maximaal acht kinderen. De kinderen komen op dinsdag en donderdag na school naar de groep. STAP is te vinden in de Professor van Gilseschool in Haarlem, waar ook andere diensten van Auris zitten.

Waarom een STAP groep? 

Soms kan een kind dat doof of slechthorend is, of een taalontwikkelingsstoornis heeft, ook hulp gebruiken met sociaal-emotionele ontwikkeling. Spelen en voor jezelf opkomen is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Om daarbij geholpen te worden, kan je kind terecht bij de naschoolse behandelgroep STAP. Ook wordt er op een speelse manier gewerkt aan sociale vaardigheden, samen spelen, zelfredzaamheid, motoriek en zelfvertrouwen en taal- en communicatiegedrag.

 Waar en hoe? 

Auris heeft diverse STAP behandelgroepen in regio Midden en Zuid. In Leiden is een groep in oprichting. De leeftijden van de kinderen verschillen per behandelgroep. De kinderen kunnen op een STAP groep terecht na een verwijzing van jeugdarts of huisarts.