• Nieuws
  • Mijlpaal in speciaal onderwijs: schooldiploma voor leerlingen Auris College Leiden

Mijlpaal in speciaal onderwijs: schooldiploma voor leerlingen Auris College Leiden

Lees voor

8 juli 2022

Het afgelopen schooljaar is er door leerlingen van het Auris College Leiden hard gewerkt om voor het eerst een schooldiploma te mogen ontvangen. Dat is een belangrijke mijlpaal. Want pas sinds kort  heeft het ministerie van OCW (onderwijs, cultuur en wetenschap) in de wet geregeld dat ook leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) de erkenning krijgen voor hun schoolinspanningen die zijn verdienen.

Vijf leerlingen van het Auris College Leiden hadden op 5 juni hun eindgesprek. Zij moesten met een portfolio aantonen dat ze, wat ze geleerd hebben, ook in de praktijk kunnen toepassen. Dat hebben ze gedaan in een stage. Alle kandidaten rondden het eindgesprek met een goed resultaat af.

Dinsdagavond kregen deze toppers van Auris College Leiden hun welverdiende schooldiploma VSO richting Arbeid. Het was een feestelijke bijeenkomt in het bijzijn van trotse ouders en verzorgers, leerkrachten en andere genodigden. Ook in Goes kregen twee leerlingen van het Auris College hun schooldiploma. Auris is trots op hen!

Het voortgezet speciaal onderwijs is er voor leerlingen die specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben. Het Auris College Leiden is een regionale school voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. Het college verzorgt onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met horen of taal. Er is ook een Auris College in Rotterdam en Goes. In Nederland volgen ongeveer 37.500 leerlingen voortgezet speciaal onderwijs.