• Nieuws
  • Kijktip: Documentaire Kinderen van weinig woorden

Kijktip: Documentaire Kinderen van weinig woorden

Lees voor

10 oktober 2022

Hoe is het om op te groeien als taal niet vanzelfsprekend is? In de documentaire Kinderen van weinig woorden wordt het verhaal van Jurre en Jikke verteld. Jurre en Jikke hebben een taalontwikkelingsstoornis, zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Dinsdag 11 oktober zendt RTV Utrecht deze DocU uit.

In DocU: Kinderen van weinig woorden is te zien dat Jikke en Jurre een moeizame kindertijd hadden waarin ze zich anders gedroegen dan andere kinderen. Lange tijd begreep niemand wat er aan de hand was. Pas toen ontdekt werd dat ze allebei een TOS hadden, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Dankzij professionele hulp en de vindingrijkheid van hun moeder, vinden Jikke en Jurre nu hun weg op school, op hun werk en in de contacten met de mensen om hen heen.

Met medewerking van Auris

De DocU: Kinderen van weinig woorden is gemaakt door documentairemaker Roos Koole en mede mogelijk gemaakt door Stichting Social Run en Fonds Kind & Handicap. Auris verleende medewerking aan de film door de makers deel te laten nemen aan het ‘Ervaar TOS-circuit’, zodat zij zich extra goed kunnen verplaatsen in de hoofdpersonen. De documentaire is dinsdag 11 oktober te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via de app en website van RTV Utrecht. Ook wordt documentaire getoond op ‘Los over TOS’op zaterdag 15 oktober in Dierenpark Amersfoort.