• Nieuws
  • Het Siméacongres gaat verder onder de naam Congres Partners in Verstaan!

Het Siméacongres gaat verder onder de naam Congres Partners in Verstaan!

Lees voor

9 maart 2021

Evenement 15 april 2021

Het eerste evenement dat het congres Partners in Verstaan organiseert, is een webinar over omgaan met veranderingen. Hoe toepasselijk in deze tijd en voor ons werk.

Joyce de Ruiter neemt ons mee in hoe wij wendbare personen worden, startend bij haar persoonlijke verhaal dat zij uitbreidt tot een verhaal waaruit voor iedereen iets te leren is, een verhaal dat wordt afgewisseld met zang. De zangeres wordt vergezeld van een gebarenzangeres. De gehele webinar is zowel via een gebarentolk als via ondertiteling te volgen.

Het webinar is kosteloos te volgen via een uitzendlink. Schrijf je in via deze link.

Talkshow online 1 juni 2021

Op 1 juni 2021 vindt online de talkshow plaats getiteld; “Hoe is het voor jou?” Deze talkshow gaat over welke emoties ouders ervaren als zij een kind krijgen met een beperking en hoe wij hier als professionals rekening mee kunnen houden en hier aandacht aan kunnen besteden. Gasten zijn Edith Raap (docent ouderbegeleiding aan de HU, onderzoeker en podcastmaker over het onderwerp levend verlies), Minke Verdonk (orthopedagoog, onderzoeker en ervaringsdeskundige ouder), Joyce de Ruiter (ervaringsdeskundige en spreker op het gebied van wendbaarheid en omgaan met veranderingen) en Jacomine Tavenier (logopedist/gezinsbegeleider bij Pento Vroegbehandeling).

De talkshow is kosteloos te volgen via een uitzendlink. Schrijf je in via deze link.

Congres in De Werelt

Op 11 en 12 november 2021 gaan we het dan echt weer meemaken; een vertrouwd congres, op een vertrouwde locatie, onder een nieuwe naam met een verbreding van doelgroepen. Informatie over het programma en de inschrijving volgen te zijner tijd.

Congres Partners in Verstaan

Het congres wordt sinds 2021 gedragen door de drie besturen uit onze branche, FENAC, SiaC én Siméa. Dat betekent dat er ook een nieuwe naam is voor het Siméacongres. Het congres heet voortaan; Congres Partners in Verstaan.