• Nieuws
  • Feestelijke eerste steen verbouwing Auris De Weerklank Alphen aan de Rijn

Feestelijke eerste steen verbouwing Auris De Weerklank Alphen aan de Rijn

Lees voor

15 juli 2021

Honderd schoolkinderen hielpen donderdagochend 15 juli bij het leggen van de eerste stenen voor de verbouwing van Auris De Weerklank. De school voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en slechthorende kinderen aan de Verdihof wordt verbouwd om nog beter aan te sluiten op de eisen van de school.

Namen

De leerlingen hebben donderdagochtend hun naam op de eerste stenen gezet. Daarna werden de stenen ingemetseld. Samen met de school zorgde de aannemer dat de leerlingen veilig bij het bouwterrein kunnen zijn. Er lagen stapeltjes met stenen en kruiwagens zodat de kinderen veilig op gepaste afstand konden blijven.

Kleuterspeelzaal en flexibele ruimtes

De tijdelijke uitbouw bij Auris De Weerklank is weggehaald en wordt vervangen door een van steen. In deze ruimte komen drie klaslokalen en ruimtes die flexibel ingezet kunnen worden voor de leerlingen, zodat ze met kleine groepjes kunnen werken.
Ook heeft Auris De Weerklank straks een kleuterspeelzaal en worden de aula en de teamkamer binnen in de school aangepakt. De leerlingen krijgen nu les in een dependance om de hoek. Na de herfstvakantie kunnen ze weer terug naar het gebouw aan de Verdihof.