• Nieuws
  • Eerste resultaten Taal in Zicht bekend

Eerste resultaten Taal in Zicht bekend

Lees voor

23 november 2020

De eerste resultaten van het project Taal in Zicht zijn gepubliceerd.  In dit project volgen we 600 kinderen met een (vermoeden van) TOS 20 jaar lang in hun ontwikkeling.

Met veel dank aan alle meewerkende kinderen en ouders & de professionals en onderzoekers van de verschillende instellingen.

U kunt de resultaten hier teruglezen.

Het onderzoek

Project Taal in Zicht is een onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). We volgen de ontwikkeling van kinderen met TOS en kinderen die een TOS hebben gehad gedurende 20 jaar. Hoe verloopt hun taalontwikkeling? Hoe gaat het op school / op hun werk? Met sommige kinderen gaat het goed, maar andere kinderen blijven moeite houden met taal. Als we weten met welke kinderen het goed komt en welke kinderen moeite blijven houden, dan kunnen we kinderen in de toekomst nog beter helpen.

Webinar eerste onderzoeksresultaten

Speciaal voor ouders van kinderen die meedoen aan Taal in Zicht is er een webinar opgenomen. In 15 minuten vertellen de onderzoekers over de eerste resultaten van het onderzoek. Bekijk de webinar op de website van Taal in Zicht.