• Nieuws
  • Diploma’s op de Auris Colleges: gefeliciteerd!

Diploma’s op de Auris Colleges: gefeliciteerd!

Het was feest vorige week op de drie colleges van Auris. Daar kregen de leerlingen hun schooldiploma. We zijn erg trots op alle leerlingen!

Lees voor

11 juli 2023

De leerlingen van het Auris College Leiden gaan de school verlaten met een VSO-diploma, praktijkdiploma’s, en of praktijkverklaringen. In Goes kregen dertien leerlingen een entreediploma of een vso-diploma. Met een portfolio hebben ze aangetoond dat ze, wat ze geleerd hebben, ook in de praktijk kunnen toepassen. Dat hebben ze gedaan tijdens een stage. Hier hebben ze de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Ook in Rotterdam werden zeven leerlingen uitgezwaaid. Ze gaan nu allemaal hun eigen weg, de één met een baan en de ander naar vervolgonderwijs (MBO).

Jochem: ‘Ik ga morgen beginnen bij een meubelbedrijf, waar ik ook stage heb gelopen’. Jochem kreeg zijn entreediploma. En daarmee mocht hij officieel gaan werken.

Het schooldiploma voor het VSO is relatief nieuw. Sinds vorig jaar heeft het ministerie van OCW (onderwijs, cultuur en wetenschap) in de wet geregeld dat ook leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) de erkenning krijgen voor hun schoolinspanningen die zij verdienen.

Het voortgezet speciaal onderwijs is er voor leerlingen die specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben. De Auris Colleges in Leiden, Rotterdam en Goes zijn regionale scholen voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. De colleges verzorgen onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met horen of taal. In Nederland volgen ongeveer 37.500 leerlingen voortgezet speciaal onderwijs.