• Nieuws
  • ‘De pauzes zijn een stuk leuker geworden’

‘De pauzes zijn een stuk leuker geworden’

Auris De Taalfontein heeft deze week het nieuwe schoolplein feestelijk in gebruik genomen.  Het plein van de school aan de Kraaijeveldstraat is nu kleurrijk en groen. De nieuwe toestellen, zoals een schommelmand, trampoline en een klimtoestel met een glijbaan staan op vrolijk gekleurd kunstgras. In het kunstgras zijn letters te lezen. Daarmee kunnen de leerlingen een letterspel spelen op het schoolplein. 

Lees voor

28 maart 2024

In de buitenlesplaats is ook natuur, er zijn struiken, grote keien en boomstammen. In speciale plantenbakken gaan de kinderen zelf groenten, kruiden en bloemen kweken. Een insectenhotel maakt de tuin compleet. Op een grote leesstoel kunnen de leerlingen zitten en de juf kan er ook voorlezen. Tot slot komt er ook nog een fietsparcours, als het wat mooier weer is.

‘Ons vorige plein was alweer 20 jaar oud. De toestellen waren versleten. We wilden een duurzaam ingericht schoolplein, waar je kunt spelen en leren’, vertelt teamleider Ellen Neele. ‘De leerlingen kunnen er lekker actief zijn. Het plein nodigt uit om sportief bezig te zijn en het is ook nog eens educatief. De kinderen hebben veel inspraak gehad bij de inrichting van het nieuwe schoolplein.’

De school is met verschillende partijen in gesprek gegaan over de mogelijkheden en de wensen van de kinderen. De kinderen konden kiezen uit verschillende ontwerpen. Ze waren bijna allemaal voor het ontwerp van firma Yalp.

‘Het resultaat is fantastisch, de kinderen zijn heel blij en zij maken met veel plezier gebruik van het nieuwe plein. De pauzes zijn een stuk leuker geworden.’

Met de hulp en inzet van huisvesting, Dagmar Verhulst, is het schoolplein uiteindelijk gerealiseerd.