• Nieuws
  • Aanval netwerk Auris; onderwijs en zorg gaan door

Aanval netwerk Auris; onderwijs en zorg gaan door

Lees voor

7 oktober 2021

Auris is getroffen door een aanval op haar online netwerk. Dit is ontdekt op woensdagmorgen 29 september jl. Direct na de aanval zijn beveiligingsmaatregelen genomen. Samen met een externe specialist heeft Auris een grondig onderzoek ingesteld naar het incident. Hiermee zijn de eventuele gevolgen van deze aanval in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijkt dat er gegevens zijn buitgemaakt via een van onze servers.

Om welke soort data gaat het?

Het gaat voornamelijk om bedrijfsgegevens van Auris en in beperkte mate om persoonsgegevens. De komende periode nemen we rechtstreeks contact op met de getroffenen.

Wat betekent dit voor de Auris-locaties?

De locaties van Auris zijn en blijven open; lessen, behandelingen en afspraken met onze cliënten en leerlingen vinden doorgang. Vanwege de veiligheid zijn alle systemen tijdelijk buiten gebruik (geweest). Op dit moment wordt stapsgewijs het Auris-netwerk heropend.

Mogelijke gevolgen

Wij hebben er geen controle over waar de gestolen gegevens terechtkomen. Dat is helaas gebruikelijk in dit soort situaties en valt niet te voorkomen. We hebben onze systemen extra beveiligd tegen dit soort aanvallen.

Aangifte

Er is door ons aangifte gedaan van de diefstal en we zijn in contact met de politie. Ook hebben we melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanvullende informatie

Eventuele aanvullende updates plaatsen we op auris.nl/datadiefstal.