• Nieuws
  • Lesmateriaal op maat voor leerlingen met TOS

Lesmateriaal op maat voor leerlingen met TOS

Hoe kunnen we leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) ondersteunen bij het begrijpen van het schoolvak wereldoriëntatie? Koninklijke Auris Groep gaat de komende drie jaar met de Universiteit Twente en Gynzy aan de slag met het toegankelijker maken van lesstof voor deze leerlingen. Woensdag 4 september was de feestelijke aftrap van het project.

Lees voor

17 september 2024

Het project wordt gesubsidieerd door NOLAI, het nationaal onderwijslab AI voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Nederland.

Doel van het project is om een tool te ontwikkelen die met behulp van Large Language Models onderwijsmaterialen aanpast aan het specifieke taalniveau van leerlingen met TOS.

Lesmateriaal op een persoonlijk passend taalniveau, zonder dat inhoudelijk te wijzigen, stelt leerlingen in staat de stof beter te begrijpen. Dit zal ten goede komen aan de motivatie en positieve ervaring van een leerling, en daarmee ook de leerpresentaties.

Het project richt zich op het vak wereldoriëntatie. De verwachting is dat de resultaten ook kunnen worden ingezet bij andere vakken.

Team Innovatie en onderzoekers van Auris werken in dit project intensief samen met leerkrachten, logopedisten en de leerlingen van een aantal scholen.

Lees meer over dit project op de webpagina van team innovatie van Auris.