Een cliënt aanmelden voor onderzoek

Wilt u een kind of volwassene aanmelden voor onderzoek? Hieronder leest u welke stappen u neemt om uw cliënt aan te melden.

Download de aanmeldroute voor spraak-/taalonderzoek
Lees voor

Wat is er nodig om een cliënt aan te melden voor onderzoek?

Verwijsbrief

Een verwijsbrief van een arts is altijd nodig om uw cliënt aan te melden. Deze kan de verwijzer rechtstreeks via Zorgdomein doorsturen naar ons. In de verwijsbrief moeten de volgende gegevens worden vermeld:

  • Persoonsgegevens van de cliënt
  • Een duidelijke onderzoeksvraag/hulpvraag
  • Naam, AGB-code en ondertekening van een geldige verwijzer

Aanmeldformulier en aanvullende informatie

Naast de verwijsbrief hebben wij ook een door de cliënt (of ouders) ingevuld en ondertekend aanmeldformulier nodig. Het aanmeldformulier vindt u onderaan deze pagina. Het aanmeldformulier voor kinderen is ook beschikbaar in het Engels, Turks, Pools en Arabisch. Als deze gegevens volledig zijn nemen wij de aanvraag in behandeling.

Indien uw cliënt al logopedische behandeling krijgt, dan ontvangen wij ook graag logopedische achtergrondgegevens. Ouder(s) kunnen behandelverslagen van de logopedist toesturen of gebruik maken van het ‘vragenformulier behandelend logopedist’. Dit formulier staat onderaan deze pagina.

Intake en vervolgonderzoek

Na ontvangst van de verwijsbrief en het aanmeldformulier komt de cliënt op de wachtlijst (zie de blauwe knop onder aan deze pagina voor de huidige wachttijden). Zodra u aan de beurt bent neemt een medewerker van ons contact op met u voor het inplannen van een gehooronderzoek en een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welk(e) onderzoek(en) in het vervolgtraject nodig zijn.

Bij volwassen cliënten is een intake niet altijd nodig. Als de hulpvraag duidelijk is, wordt direct een onderzoek of passende begeleiding ingepland.

Locaties
Onderzoek naar gehoor, spraak en taal vindt plaats op één van onze Auris Audiologische Centra in Rotterdam, Goes of Bergen op Zoom.

U kunt de stukken voor de aanmelding mailen naar:

Vragen en contactgegevens

Heeft u vragen over een onderzoek of een aanmelding? Neem dan gerust contact met ons op.