Aanmelden zorg (professionals)

Wilt u een kind aanmelden voor zorg? Hieronder leest u welke stappen er nodig zijn.

Lees voor

Twijfels over de ontwikkeling van een kind?

Als u een cliënt wilt aanmelden bij Auris, heeft u altijd een verwijsbrief nodig van een huisarts, jeugdarts, medisch specialist of klinisch fysicus audioloog. De huisarts of jeugdarts kan alleen verwijzen wanneer de stoornis al eerder is vastgesteld door een medisch specialist of klinisch fysicus audioloog en de stoornis ongewijzigd is gebleven.

U krijgt een vaste contactpersoon wanneer u een cliënt aanmeldt. Samen met de ouders doorlopen wij de gegevens van het kind. Er is voldoende informatie nodig om zeker te weten welke begeleiding het kind nodig heeft. Alle informatie wordt opgeslagen in een Elektronisch Cliënt Dossier.

Als er voldoende gegevens zijn, bekijkt de contactpersoon welke behandeling het beste past bij de behoefte van het kind en de ouders. In overleg met de ouders zorgt de contactpersoon ervoor dat het kind kan starten op de behandelgroep of ambulante behandeling krijgt. Dit noemen we een zorgbesluit.

Aanmelden

Aanmelden voor Auris onderwijs, ambulante dienstverlening en zorg loopt via onze Aanmeldpunten. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Wilt u zelf telefonisch contact opnemen, kijk dan onder locaties voor het telefoonnummer van het Aanmeldpunt bij u in de buurt.

Aanmeldpunt zoeken

Woont u niet in een regio waar Auris actief is? Vind direct de instelling bij u in de buurt. Klik op de button hieronder, en vul de naam van uw gemeente in. Gebruik de officiële naam van de gemeente. Bijvoorbeeld Molenlanden in plaats van Oud-Alblas of Goeree-Overflakkee in plaats van Middelharnis.

Als u het contactformulier invult, verwerken wij persoonsgegevens van u. In het privacystatement leest u wat wij hiermee doen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.