Wereld TOS Dag 2019

Op vrijdag 18 oktober 2019 is het Wereld TOS dag. TOS staat voor taalontwikkelingstoornis en is een veelvoorkomende, maar erg onbekende handicap. En dat terwijl er naar schatting in elke klas van de basisschool ongeveer 2 kinderen met een TOS zitten.

De Wereld TOS dag is het Nederlandse antwoord op de internationale Developmental Language Disorder (DLD) Awareness Day. Op deze dag wordt er internationaal aandacht gevraagd voor TOS. En dat is hard nodig. Want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS. De Koninklijke Auris Groep steunt de Wereld TOS dag.

Houd het helder
Jongeren met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) vinden het vaak lastig om te communiceren. Daarom doen zij een oproep om communicatie helder en toegankelijk te houden. Samen met een aantal van deze jongeren hebben we het thema voor de Wereld TOS Dag bedacht. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Houd het helder’. Niet alleen voor mensen met een TOS is heldere communicatie belangrijk, voor iedereen kan het fijn zijn. Met deze oproep spreken we een brede doelgroep aan. Het thema is een praktische vertaling van het internationale thema ‘DLD you and me’. DLD (Developmental language disorder) is de Engelstalige term voor TOS.

Campagne 
Voor de Wereld TOS Dag wordt een online campagne gemaakt met een aantal korte filmpjes over het belang van helder communiceren. Jongeren met TOS werken mee aan het ontwikkelen van deze campagne.  Ook komt er een website die deze campagne ondersteunt http://www.wereldtosdag.nl. Op deze website vind je meer informatie over hoe je helder kunt communiceren, over TOS en het herkennen van een TOS op jonge leeftijd. Ook kunnen organisaties en professionals activiteiten melden die ze organiseren rond WTOSD 2019.

De Wereld TOS Dag vindt plaats op 18 oktober 2019 en is een initiatief van twee ouders Samen Trots, SpraakSaam,TOS Fabriek, Auris, Kentalis, NSDSK, PENTO, VierTaal en Vitus Zuid. 

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback