Tas vol taal voor jonge kinderen met TOS nu beschikbaar via de webshop

De verkoop van de Tas vol taal voor jonge kinderen met een TOS is gestart. De tas is tegen kostprijs beschikbaar via de webshop van Auris.

Leerlingen uit cluster 2, 3 en 4 die stage lopen bij de Ambulante Educatieve Dienst in Leiden stellen de tassen samen en zorgen voor de verzending. De Tas vol taal is er om ouders en betrokken professionals (zoals pedagogisch medewerkers in de kinderopvang) te helpen om op een speelse manier de taalontwikkeling van het kind te stimuleren.

De Tas vol taal is gevuld met spelletjes, boekjes en materialen die ouders thuis ook zouden kunnen hebben. In elke tas zit een boekje met tips. Deze tips hebben betrekking op bijvoorbeeld (interactief) voorlezen, het stimuleren van de woordenschat, de zinsontwikkeling of over wat te doen als een kind bepaalde klanken nog niet (goed) uit kan spreken. Ouders kunnen nadat zij de tas weer hebben ingeleverd de tips ook gebruiken bij boekjes, spelletjes en materialen die zij thuis zelf hebbn. De Tas vol taal voor kinderen met een TOS wordt al een aantal jaren ingezet bij de behandelgroepen van Auris. 

Inhoud van de tas
Als u een tas bestelt, dan ontvangt u:

 • 1 groene dicht te ritsen tas met het logo ‘tas vol taal’
 • 15 boekjes met tips, de tas kan dus 15 keer uitgeleend worden aan een ouder of een professional
 • Een flyer met instructies en adviezen voor gebruik en een overzicht met door uzelf nog aan te schaffen materialen (boekjes, spelletjes e.d.)
 • Een label om aan de tas te hangen
 • Bijbehorende kopieer- en/of lamineerbladen (u lamineert deze bladen zelf)

Boeken, spelletjes en speelgoed worden niet meegeleverd. U moet deze zelf aanschaffen. De aanschafprijs van de tas met inhoud is € 45. Dit bedrag moet worden afgerekend via iDeal in de webshop. Daarnaast zijn er dus ook kosten voor aanschaf van boeken, spelletje en overige materialen van ongeveer € 50 per tas.

Tips verkrijgbaar in het Engels
De boekjes met tips zijn ook verkrijgbaar in het Engels. Tijdens de bestelling kunt u een keuze worden aangeven voor 15 Nederlandstalige boekjes met tips of 10 Nederlandstalige en 5 Engelstalige boekjes.

Thema’s
Er zijn zes verschillende tassen verkrijgbaar, elk met een eigen thema en een eigen boekje met tips. De thema’s passen bij de methodes ‘Uk en Puk’ en ‘Peuterpraat’, maar zijn ook prima los daarvan te gebruiken. Verkrijgbare thema’s zijn:

 • Winter en ziek zijn / Hatsjoe!
 • Lente en jonge dieren / dieren
 • Vakantie en buitenspelen / Oef, wat warm!
 • Herfst en bosdieren / Regen
 • Ik en mijn familie / dit ben ik
 • Eten, drinken en boodschappen doen / Eet smakelijk!

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback