Moeder van Auris-leerling brengt boekje uit

Esther Vliegenthart heeft een boekje uitgegeven voor kinderen met autisme. Hierin wordt rekening gehouden met de belevingswereld van deze doelgroep: de kleuren zijn zacht, de tekeningen zijn lief en het verhaal is heel duidelijk opgeschreven. Het boekje is ook heel bruikbaar voor kinderen met TOS.

De zoon van Esther ging jaren geleden naar de Auris Ammanschool in Dodrecht. In zijn jonge jaren bleek namelijk dat hij autisme had in combinatie met TOS. Zijn moeder: 'Hij ziet de wereld anders dan ik. Hij ervaart geluid, beeld en tast heel anders dan ik dat doe. Hij wilde vroeger wel voorgelezen worden, maar keek liever niet naar de felgekleurde plaatjes. Ook de figuurtjes in de boeken die steeds weer oogcontact maken met de lezer vond hij vermoeiend. Sommige verhaaltjes maakten hem van streek en gaven hem meer chaos in zijn hoofd dan hij al had.'

Deze ervaring bracht Esther op een idee. Ze bracht een voorleesboekje uit dat rekening houdt met de taal- en prikkelverwerking van kinderen met autisme. Het boek heet Saartje. Ze hoopt dat kinderen zichzelf zullen herkennen in Saartje, of dat het voorlezen een stuk fijner wordt. 

Saartje is te koop via bol.com. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Saartje.

WIN! Via de Facebookpagina van Auris verloten we een exemplaar. Je kunt in de eerste week van de Kerstvakantie je reactie insturen.

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback