12-jarige Mahmoud voor een dag de baas van Auris

Op donderdag 23 januari stond Tijs van der Wielen, bestuurder van Koninklijke Auris Groep, zijn stoel af aan de 12-jarige Mahmoud, leerling uit groep 8 op een van de Auris scholen in Rotterdam voor leerlingen van 4 tot 13 jaar die moeite hebben met taal. Mahmoud is een van de meer dan 400 kinderen die op deze dag het bedrijfsleven van Nederland overnamen door deel te nemen aan het project Baas van Morgen, georganiseerd door JINC.

Doel van JINC Baas van Morgen is om aandacht te vestigen op het talent in Nederland dat een kans verdient op de arbeidsmarkt. Want wie geboren wordt in een minder kansrijke omgeving en met minder rolmodellen dan leeftijdsgenootjes uit welvarendere wijken, moet vaak harder werken om het ver te schoppen. Hoe slim of talentvol hij ook is. Daarnaast zien deze ‘bazen van morgen’ van binnenuit hoe een bedrijf werkt en doen ze een waardevol contact op voor de toekomst.

Besluiten nemen voor Auris

Op donderdag 23 januari was Mahmoud voor één dag de baas van Auris. Dit begon direct ’s ochtends vroeg, toen hij door collega-bestuurder Tijs van der Wielen werd opgehaald voor een gezamenlijk ontbijt met andere bazen van morgen. Na dit werkontbijt was het tijd voor een overleg over gemeentelijke subsidiegelden en 21e -eeuwse vaardigheden. Mahmoud pakte hierin het voortouw met een les ‘Thinking for Learning’ en nam bovendien een besluit over de aanschaf van devices door zijn school.

Auris 1e organisatie in het speciaal onderwijs met JINC partnership

Na de lunch zette de werkdag zich voort op het Auris-hoofdkantoor in Rotterdam. Auris gaat als 1e organisatie in het speciaal onderwijs een partnership aan met JINC en hiervoor was de handtekening van Mahmoud nodig. Met dit partnership is vastgelegd dat Auris JINC financieel gaat ondersteunen en Rotterdamse jongeren gaat helpen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Onder andere door het geven van sollicitatietrainingen. Na een officieel fotomoment zat de werkdag erop voor onze baas van morgen. Mahmoud: ‘Ik vond het erg spannend en leuk dat ik beslissingen mocht nemen. Of ik later ook een grote baas wil zijn? Ja. Van een Chinees restaurant!’

Meer weten over de Baas van Morgen? Kijk op de website van JINC.

Op de foto vlnr: Fay Tulling (JINC), Mahmoud en Tijs van der Wielen.

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback