DATUM NATIONALE LEESVERTELWEDSTRIJD 2019 BEKEND!

Op zaterdag 13 april 2019 is de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2019 in het Beatrix Theater in Utrecht. De voordrachten van de kinderen worden afgewisseld met theater. Kinderen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname. De finale is een indrukwekkende belevenis voor de deelnemende kinderen, hun klasgenoten en familie.

Schoolfinales

In januari en februari organiseren de zeven scholen voor dove kinderen, waaronder de  Auris Dr. M. Polanoschool, ieder hun eigen schoolfinale. Per school maken er drie schoolwinnaars kans op een finaleplaats in het Beatrix Theater.

Online stemmen

Van 23 februari t/m 9 maart kan heel Nederland stemmen op zijn/haar favoriete verhalenverteller. Wie er vanuit de schoolfinales doorgaan naar de nationale finale wordt namelijk bepaald door het oordeel van de jury én het aantal online stemmen.

Regulier onderwijs

Ken je een kind met verborgen talenten voor het voordragen van verhalen, en zit hij/zij op een reguliere basisschool? Dan kun je dit kind rechtstreeks aanmelden voor de online stemronde!

Theater

De Jean Couprie Theaterstichting regisseert het theaterstuk. Alle dove en slechthorende kinderen van 10 t/m 13 jaar kunnen zich aanmelden. Door mee te doen leren ze zich beter uitdrukken, ontwikkelen ze hun kennis van gebarentaal en dovencultuur en worden hun zelfvertrouwen en creativiteit gestimuleerd. Ken je een kind dat graag op het podium staat? Geef hem/haar dan op via de website.

Bezoek de finale op zaterdag 13 april

Wie er met de eerste prijs naar huis mag wordt bepaald door een professionele vakjury van gebarentaalexperts. Zij kijken o.a. naar mimiek, tempo en gebarenschat. Ben je benieuwd naar de vertel- en theaterkunsten van de jonge talenten? Kom dan op zaterdag 13 april naar het Beatrix Theater in Utrecht! Toegang is gratis en er zijn allerlei gezellige activiteiten in de foyer.

Belangrijke data, zet ze in uw agenda

Aanmelden voordracht: 7 januari t/m 15 februari voor kinderen uit het regulier onderwijs 
Aanmelden theater: half december t/m half januari via online formulier 
Online stemmen: 23 februari t/m 9 maart door iedereen in Nederland 
Bezoeken finale: 13 april, iedereen is welkom, de toegang is gratis

Meer informatie? Check www.leesvertelwedstrijd.nl en volg de Facebookpagina. Vragen kun je mailen naar: info@leesvertelwedstrijd.nl​.

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback