BIJZONDER PRENTENBOEK EN BIJBEHORENDE APP VALLEN IN DE PRIJZEN

Het bijzondere prentenboek en bijbehorende app van Auris ‘Bo gaat naar de behandelgroep’ hebben de Siméa Innovatieprijs 2018 gewonnen. Met dit prentenboek en de app worden jonge kinderen en hun ouders voorbereid op het eerste bezoek aan de Auris Behandelgroep.

Voor veel kinderen is starten op de Auris Behandelgroep een spannende tijd. Twee Auris pedagogisch begeleiders, Natasja van Overmeire en Florance van der Hulst, ontwikkelden daarom het prentenboek en bijbehorende app. De kleurrijke illustraties in het boek geven een beeld hoe een dag verloopt op de Auris Behandelgroep. Zo kunnen ouders en hun kinderen de situaties uit de behandelgroep thuis oefenen. 

Het verhaal in de app is te bekijken in tekst, geluid en gebaren. Er komen woorden in voor die gedurende een dag op de behandelgroep veel gebruikt worden. Ook heeft de app een losse lijst met gebaren. Dit zijn gebaren in NmG die gedurende een dag op de behandelgroep het meest voorkomen. De app is gratis te downloaden via de AppStore en Google Playstore en heet ‘Bo gaat naar de behandelgroep’. 

Auris Behandelgroep
Jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of doof-/slechthorendheid gaan naar de Auris Behandelgroep. Auris werkt met ondersteunende gebaren in combinatie met gesproken Nederlands. Op de groepen met dove en slechthorende kinderen wordt gebarentaal aangeboden.

Siméa
In de stichting Siméa werken de besturen van de vier instellingen Kentalis, Viertaal, Vitus Zuid en Auris nauw samen voor deze doelgroep. 

Bekijk hieronder de video die gemaakt is door Berengroep.

 

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback