Behandeling van jonge kinderen met een TOS ook mogelijk in Lisse

Specialistische behandeling aan kinderen van één tot vijf jaar die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, is vanaf vrijdag 1 december 2017 ook mogelijk in Lisse.

Auris opent een behandelgroep in Lisse, in basisschool De Tweemaster. Kinderen konden voor specialistische behandeling van een taalontwikkelingsstoornis niet eerder in Lisse terecht. Het is de eerste behandelgroep die er opent. Auris biedt al langer Ambulante behandeling in regio Haarlem, Leiden e.o.

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben moeite met het aanleren van taal. Zij begrijpen vaak niet wat je zegt of hebben moeite om zich in woorden te uiten. Ook vinden zij het moeilijk om met taal te communiceren. Een taalontwikkelingsstoornis heeft vaak invloed op de gehele ontwikkeling van een kind.

Op de behandelgroep krijgen kinderen de gehele dag door op hen afgestemd taalaanbod. De hele dag staat taal centraal, op een speelse manier. Verschillende deskundigen werken aan de taalontwikkeling maar ook aan de motorische ontwikkeling, spelontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind, omdat die van invloed zijn op het leren van taal.  

Adres:
Auris Behandelgroep De Parels Geel
Gerard Doustraat 50
2162 CP Lisse
T (06) 55 89 45 26

Auris in het kort
Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Auris bestaat uit scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, ambulante diensten, audiologische centra en zorglocaties. Auris Zorg biedt hulp en ondersteuning aan dove en slechthorende kinderen en aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en hun ouders. Ook biedt Auris Zorg en Dienstverlening cursussen en trainingen en consultatie en advies.

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback