Auris en Xpect Primair helpen jonge kinderen met taalproblemen

Donderdag 12 april vond de opening van HUB taal plaats. Dit is een mooie samenwerking tussen Xpect Primair en Auris om peuters en kleuters met taalproblemen te helpen in hun taalontwikkeling.

Het gaat om peuters en kleuters die nog niet in aanmerking komen voor ondersteuning bij een taalontwikkelingsstoornis. Taalproblemen kunnen invloed hebben op de gehele ontwikkeling van een kind. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met extra taalaanbod. De kinderen krijgen het extra taalaanbod van een leerkracht van Xpect Primair en een ambulant dienstverlener/ leerkracht van Auris in basisschool Hubertus in Tilburg. Zij werken met de methodieken die ook gebruikt worden in de ondersteuning aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis.

Ook ouders worden betrokken bij het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kind. Iedere twee weken vindt een ouderbijeenkomst plaats waarin verteld wordt welk taalaanbod hun kind krijgt. Daarnaast krijgen ouders informatie over hoe zij thuis spelenderwijs de taalontwikkeling kunnen stimuleren en oefenen ouders met werkvormen hiervoor. Ouders krijgen bijvoorbeeld de Tas vol Taal van Auris mee. De Tas vol Taal is gevuld met spelletjes, boekjes en materialen die ouders thuis ook zouden kunnen hebben. In elke tas zit een boekje met tips. Deze tips hebben betrekking op bijvoorbeeld (interactief) voorlezen, het stimuleren van de woordenschat, de zinsontwikkeling of over wat te doen als een kind bepaalde klanken nog niet (goed) uit kan spreken. Ouders kunnen nadat zij de tas weer hebben ingeleverd de tips ook gebruiken bij boekjes, spelletjes en materialen die zij thuis zelf hebben. ​

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback