• Nieuws
  • Auris De Weerklank in Alphen verder als Auris De Taaltuin

Auris De Weerklank in Alphen verder als Auris De Taaltuin

Lees voor

25 oktober 2021

School voor speciaal onderwijs Auris De Weerklank in Alphen krijgt een nieuwe naam. Na de herfstvakantie gaat de school verder als Auris De Taaltuin. De school is vijftien jaar geleden ontstaan uit Auris De Weerklank Leiden. De nieuwe naam wordt woensdag 27 oktober feestelijk onthuld, als de school in de verbouwde locatie aan de Verdihof trekt.

Nieuwe naam

Nu de verbouwing van De Weerklank in Alphen is afgerond, is het een goed moment om ook een andere naam te introduceren.  Auris De Weerklank Leiden en Auris De Weerklank Alphen werken volgens dezelfde standaarden in het onderwijs voor slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), maar zijn geen filialen van elkaar. In de loop van de jaren bleek dat de scholen met dezelfde naam voor verwarring zorgde bij ouders en bezoekers.

Schoolgebouw vernieuwd

De school is verbouwd om beter aan te sluiten op de eisen van het onderwijs. Er zijn drie nieuwe klaslokalen en ruimtes die flexibel kunnen worden ingezet voor de leerlingen. Zo kunnen ze in kleine groepjes werken. Ook heeft Auris De Taaltuin straks een kleuterspeelzaal en zijn de aula en de teamkamer opgeknapt.

Feestelijke onthulling

Woensdagochtend wordt de nieuwe naam van de school feestelijk onthuld. Ter gelegenheid van de ingebruikname van Auris De Taaltuin geven de kinderen hun ouders daarna een rondleiding door de vernieuwde school. Iedereen krijgt iets te drinken en een klein Auris De Taaltuin-taartje.