Ervaar TOS

DIRECT AANMELDEN 

Met Ervaar TOS ontdek je zelf wat het is om een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben. Dit ga je ervaren in tien dagelijkse situaties. Het doel is om jou inzicht te geven in een TOS. Voor ouders en professionals.

Meer begrip voor kinderen met TOS
Je doet meer kennis op over hoe kinderen een TOS ervaren. Hierdoor leer je ook hoe moeilijk of frustrerend een TOS soms is, bijvoorbeeld als je kind niet kan zeggen wat het bedoelt. Het circuit zorgt voor herkenning. Dat is handig, zo kun je je kind thuis of in de klas nog beter begeleiden. Ook leer je positiever denken over een TOS. Je oefent situaties die thuis, op school en tijdens vrije tijd kunnen voorkomen. Je doorloopt het circuit zelfstandig in een tweetal. Na afloop deel je met elkaar je ervaringen. Het doorlopen van het circuit duurt ongeveer 2 uur.

 

Bekijk je eigen gedrag
Als je eenmaal zelf ondervonden hebt waar kinderen met een TOS tegenaan lopen, kijk dan ook eens naar je eigen gewoonten en gebruiken. Misschien zorg je onbewust voor een te moeilijke opdracht voor iemand met een TOS. Ben je zelf altijd duidelijk? Neem je voldoende tijd om je kind te laten uitspreken en om je kind te laten nadenken als je iets zegt? Wij geven bij iedere opdracht een tip om TOS-vriendelijker te zijn. Ervaar TOS is ontwikkeld door Auris.

DIRECT AANMELDEN  

FAQs

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback