Behandelgroepen

Is je kind doof of ernstig slechthorend? Of heeft het een taalontwikkelingsstoornis waarvoor behandeling nodig is? Dan kan je kind terecht in een Auris behandelgroep. Daarin zitten kinderen bij elkaar in de leeftijd van één tot vijf jaar. Je kind komt in een groepje van ongeveer acht kinderen. Daardoor is er veel aandacht voor ieder kind in de groep. Je kind gaat elke week een paar dagen naar de behandelgroep.

  

Taal centraal

De hele dag staat taal centraal in de behandelgroep. Het spreken wordt veel ondersteund door gebaren. Zo begrijpen de kinderen de taal beter. Veel kinderen in de behandelgroep zijn visueel sterk. In de behandelgroep springen ze daarop in. Naast het gebruik van gebaren wordt er daarom veel gewerkt met foto’s en plaatjes.

Behandeling

Bij de behandeling van jouw kind zijn veel mensen betrokken. De behandelaars op de groep natuurlijk, maar vaak ook een logopedist, een gebarendocent, een kinderoefentherapeut en een ouderbegeleider. Die laatste is zeker belangrijk, want ook ouders worden betrokken bij de behandeling. Dan kun je wat er wordt geleerd op de groep, ook thuis gebruiken. Zo werk je samen om je kind te helpen.

Klik hier en bekijk de uitgebreide versie van de film over de Auris Behandelgroepen.

Aanmelden voor behandelgroepen

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback