Doof of slechthorend

Dove en slechthorende kinderen hebben moeite met leren spreken. Dat komt omdat ze de gesproken taal om hen heen niet goed kunnen volgen. Kinderen die wel goed kunnen horen, leren veel van wat er allemaal om hen heen gebeurt. Ze horen kinderen en volwassenen met elkaar praten en ze horen de liedjes op de radio of de programma’s op tv. Dove en slechthorende kinderen krijgen zo snel een achterstand bij het leren van de taal.

Daarom is het belangrijk om snel in actie te komen. Op het consultatiebureau worden gehoortesten gedaan. De arts daar verwijst je naar een audiologisch centrum. Je kind krijgt dan een uitgebreid gehooronderzoek. Er wordt gemeten wat je kind wel en niet hoort en hoe hard het geluid dan is. En als je kind al iets ouder is, wordt het ook onderzocht door andere specialisten. Want misschien is er nog meer aan de hand, bijvoorbeeld moeilijkheden met spreken of gedragsproblemen.

Auris kan dove en ernstig slechthorende peuters en kleuters op verschillende manieren helpen: thuis en in een speciale peuterbehandelgroep. Als het voor je kind belangrijk is, kan hij of zij bij Auris al op 2,5-jarige leeftijd naar school.

Aanmelden gehooronderzoek

Wil je meer lezen over de taalverwerving bij jonge dove of slechthorende kinderen? Lees dan ons gratis magazine 'Van nul tot taal'. Klik op de afbeelding om naar de online versie te gaan.

 Wil je het magazine thuis ontvangen? Dat kan ook. Stuur een mailtje aan info@auris.nl met je naam en adresgegevens. Zet in het mailtje dat je 'Van nul tot taal' wilt ontvangen.

 

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback