0-4 jaar

Peuters en kleuters ontdekken hoe ze met taal iets duidelijk kunnen maken. Soms gaat dat niet vanzelf. Dan kun je er maar beter vroeg bij zijn. Auris onderzoekt wat voor problemen een kind heeft en zorgt voor een passende behandeling.

Download app Van nul tot taal

Van Nul tot Taal ondersteunt ouders van jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Door middel van (praktische) informatie en filmpjes krijgen ouders handvaten aangereikt voor het leren omgaan met de taal- of spraakachterstand van hun kind. Elke leeftijd vraagt een eigen aanpak en Van Nul tot Taal is erop ingericht om de taalontwikkelingsstoornis in verschillende leeftijdscategorieën te ondersteunen.

Slechte score bij de gehoortest?

Ongeveer twee weken na de geboorte, krijgt je kind een gehoortest. Dat gebeurt op het consultatiebureau. Als de uitslag niet goed is, volgt er nog een tweede en misschien derde gehoortest. Tegen die tijd maak je je als ouder natuurlijk veel zorgen: wat gaat er gebeuren als je baby doof of slechthorend is? En soms ontdek je pas dat je kind niet goed hoort, als het al wat ouder is. Hoe kan je kind dan geholpen worden?

Lees hier verder

Wat? Praat je kind nog niet?!

Soms is een kind gewoon wat laat met praten. Maar er kan ook echt iets mis zijn. Maak jij je zorgen om jouw kind? Dan wil je natuurlijk weten wat er aan de hand is. Misschien is je kind makkelijk te helpen, maar het kan ook zijn dat je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft en specialistische hulp nodig heeft. Belangrijk is altijd om er vroeg bij te zijn: op deze leeftijd zijn kinderen volop bezig de taal te leren!

Heeft jouw kind dit ook?

  • is gestopt met praten
  • maakt alleen maar heel korte zinnetjes
  • gebruikt woorden niet goed
  • begrijpt vaak niet wat je zegt
  • spreekt woorden niet goed uit

Lees hier verder

Auris Audiologisch Centrum

Heeft je kind problemen met horen of heeft het misschien een taalontwikkelingsstoornis? De huisarts of de arts van het consultatiebureau verwijst jullie dan naar een audiologisch centrum. Daar wordt je kind onderzocht door verschillende specialisten. Dat zijn bijvoorbeeld: audiologen (gespecialiseerd in het gehoor), logopedisten, psychologen, orthopedagogen en maatschappelijk werkers. Dit team overlegt steeds met elkaar en komt dan met een duidelijk advies. Als het even kan, worden de onderzoeken op één dag gehouden. Zo zit je niet lang in spanning.

meer informatie Audiologisch Centrum  

Onze locaties

Neem contact met ons op

Stel hier je vragen

Uw Contactinformatie

Uw Feedback